İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erkan İbiş Atandı

10 Ocak Pazartesi günü Topkapı Kampüs Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İstinye Üniversitesi Rektörlük Devir Teslim Töreni’nde; Prof. Dr. Erdal Karaöz, Rektörlük görevini Prof. Dr. Erkan İbiş’e devretti.

Törende konuşan İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Muharrem Usta, İstinye Üniversitesi’nin hedeflerini şu şekilde açıkladı: ‘’İstinye Üniversitesi henüz çok genç bir üniversite ama çok büyük hedefleri var. İtibarlı, şeffaf, üreten ve başarılarla dolu üniversite iklimini sürekli kılmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda her geçen yıl sorumluluğumuz daha fazla artıyor. 2025 yılı yani 10. yılımız bizim miladımız olacak ve geriye dönüp baktığımızda gurur duyduğumuz adımları atmış olacağız. Başarılarımıza gururla bakarken eksik yönlerimizi analiz etmeyi unutmayacağız. Çünkü bizim tek ölçütümüz her alanın en iyisi olmak. Bu büyük yolculukta insan kaynağını nitelikli oluşturmak çok önemli.’’  Dr. Muharrem Usta, İstinye Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren değişik düzeylerde görev alan ve son olarak Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Erdal Karaöz hakkında da şunları söyledi:  ‘’İtibarlı bir üniversite inşa etmek üzere çıkmış olduğumuz bu yolculuğun en başında var olan ve gelişimimizin her adımına mührünü basmış olan sayın hocamız Prof. Dr. Erdal Karaöz’e tüm görevlerinde göstermiş olduğu başarının yanı sıra rektörlük sürecinde de üniversitemize yapmış olduğu katkılar için teşekkür ediyorum.’’

Devir Teslim Töreninde yaptığı konuşmada; İstinye Üniversitesinin, akademisyenlerinin ve tüm idari personelinin aidiyet duygusu içinde özverili çalışmasıyla kısa sürede çok yol aldığını ifade eden Prof. Dr. Erdal Karaöz ise ‘’Üniversitemizin doğumuna, emeklemesine ve yürümesine şahitlik ettim; şimdi koşmasını hep birlikte seyredeceğiz. Dikey büyümemizi tamamladığımız bu dönemde tüm bürokratik altyapımızı hazırladık; yeni rektörümüz sayın Prof. Dr. Erkan İbiş ve birbirine sıkı sıkıya bağlı akademik kadromuz iş birliğiyle tüm hedeflerimize ulaşacağız. Bundan sonraki süreçte bedenen üniversitemizin koridorlarında olmasam da ruhum her zaman yanınızda olacak.’’ sözleriyle İstinye Üniversitesi’nde görev aldığı süreçte birlikte çalıştığı tüm akademisyen ve idari görevlilere teşekkürlerini sundu.

2012-2020 yılları arasında iki dönem rektörlük görevini üstlendiği Ankara Üniversitesi’nden ayrılıp, İstinye Üniversitesi ile yeni bir yolculuğa başlayacak olmanın heyecanını taşıdığını belirten Prof. Dr. Erkan İbiş ise hedeflerini şu şekilde açıkladı: “Bugün bir nöbet değişimindeyiz; sayın Prof. Dr. Erdal Karaöz’den devraldığımız bayrağı en yukarı çıkarmaya devam edeceğiz.  Her gün bir önceki günden, her yıl bir önceki yıldan daha başarılı olma hedefiyle ilerleyeceğiz. Ortak akıl ve iş birliği içinde ilerleyeceğimiz yolculukta, etkileşimi sürekli en üst seviyede tutacak üretim altyapısını oluşturacağız. Hem ulusal hem uluslararası arenada itibarlı bir üniversite olma hedefimizi; nitelikli mezunlar vererek, bizi ileri taşıyacak iş birliklerine imza atarak gerçekleştireceğiz.’’

İstinye Üniversitesi akademik ve idari yöneticilerinin katıldığı Rektörlük Devir Teslim Töreni’nde; Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Muharrem Usta tarafından Prof. Dr. Erdal Karaöz’e teşekkür plaketi sunuldu. Ardından Prof. Dr. Erdal Karaöz, Rektörlük cübbesini Prof. Dr. Erkan İbiş’e takdim etti ve başarılar diledi.