İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Türk Fizik Derneği 39. Uluslararası Fizik Kongresi’nde Yer Aldı

Türk Fizik Derneği 39. Uluslararası Fizik Kongresi, Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde 31 Ağustos - 04 Eylül 2023 tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kongrenin Bilim Kurulu Başkanlığı'nı Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Oğuz GÜLSEREN üstlenirken, Danışma Kurulu Başkanlığı İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. K. Yavuz EKŞİ ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan GÜDEKLİ tarafından yürütüldü. 

Türk Fizik Derneği  8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği'nin açılış töreninin ve bilimsel toplantısının da düzenlendiği aynı tarihlerde, "2. Bir Fizik Doğa Olayının Görüntülenmesi Fotoğraf Yarışması" organize edildi.  

Türk Fizik Derneği tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılı”na atfen düzenlenen ve İstinye Üniversitesi’nin de destekçi kurumlar arasında yer aldığı 2023 yılı etkinlikleri, 31 Ağustos 2023 tarihinde Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde yapılan açılışla başladı.

Türk Fizik Derneği’nin etkinliklerine verilen destek kapsamında, 31 Ağustos 2023 tarihinde yapılan açılışta Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İBİŞ'e Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TENMAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Çevik tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Üniversitemiz Temel Bilimler Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Serkant Ali Çetin 15. Ulusal Parçacık Hızlandırıcıları ve Dedektörleri Yaz Okulu Danışma Kurulu Başkanı, 39. Uluslararası Fizik Kongresi ve 8. Fizik Öğrencileri Kongresi Bilim Kurulları Üyesi; Prof. Dr. Sertaç Öztürk ve Dr. Öğretim Üyesi Onur Buğra Kolcu ise 15. Ulusal Parçacık Hızlandırıcıları ve Dedektörleri Yaz Okulu Danışma Kurulu Üyesi olarak yer aldılar.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Türk Fizik Derneği 39. Uluslararası Fizik Kongresi tarafından teşekkür belgesi kendilerine takdim edilen İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, aynı tarihteki Türk Fizik Derneği 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği’nde açılış töreninde konuşma yaptı.

Kongre, Türkiye'de fizik alanında faaliyet gösteren bilim insanları için değerli bir platform olmak niteliğiyle çeşitli oturumlar, sunumlar ve etkinlikler ile bilimsel bir paylaşım ortamı sağlamaktadır.

Kongre hakkında detaylı bilgi için tfd39.org ve fizikogrencilerikongresi.turkfizikdernegi.org adresleri incelenebilir.