İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi, SAHA İstanbul İle Türkiye'nin Teknolojik Geleceğine Katkı Sağlıyor

İstinye Üniversitesi’nin, Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'ne (‘SAHA İstanbul’) yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi. 2015 yılında 27 kurucu üyenin girişimiyle kurulan Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul, Türk savunma, havacılık ve uzay sektörlerinin yerlilik oranını yükseltme, kritik teknolojilere erişimi güvence altına alma ve uluslararası rekabet gücünü artırma misyonuyla hareket ediyor. 

SAHA İstanbul, 39'un üzerinde şehirden 1000'den fazla firma ile TÜBİTAK ve 28 üniversitenin katkılarıyla oluşturulan bir platformdur. Platform, üniversite-sanayi iş birliğini artırmayı hedeflemekte olup Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne en etkin şekilde destek vermektedir. Yeni üyeleriyle büyüme hâlindeki dinamik yapısıyla SAHA İstanbul, üyelerinin teknolojik ve sektörel yetkinliklerini geliştirmeyi ve iş birliklerini destekleyerek güçlü bir ekosistem oluşturmayı amaçlamaktadır. 

İstinye Üniversitesi olarak, Türkiye'nin savunma, havacılık ve uzay sektöründeki potansiyelini geliştirmek amacıyla SAHA İstanbul'un bir parçası olmaktan gurur duyuyor, iş birliğinin ülkemiz ve üniversitemiz açısından teknoloji hamlesine büyük katkılar sağlamasını umut ediyoruz.