İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi'nde Gerçekleştirilen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun Sağlık ve Yaşam Temalı Sunumu Heyecan Yarattı

İstinye Üniversitesi AB Yerleşkesi'nde 15 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen etkinlikte, Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun katılımcılara yönelik gerçekleştirdiği etkileyici sunum büyük ilgi topladı. 

Rektörümüz Prof.Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Hatice Gülen ve Genel Sekreter Yardımcımız Begüm Usta Ergün'ün yanı sıra etkinliğin organizasyonunu da üstlenen Prof.Dr. Semra Şardaş ve değerli İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin de aralarında bulunduğu katılımcılar, Saraçoğlu'nun sağlık ve yaşam konularındaki bilgilerini dikkâtle dinleyerek, etkinlik boyunca oluşan bilgi paylaşımına aktif katılım sağladılar. 

Saraçoğlu'nun paylaştığı sağlıklı yaşam tavsiyeleri, tarihten günümüze genişleyen yelpazeden seçerek aktardığı pratik bilgiler ve günlük bitkisel çözümler, dinleyicilere yepyeni bakış açıları sundu. Etkinliğe katılanlar arasındaki bilgi alışverişi ve etkileşim 'ilim ve bilim' temasının farklı alanlarına dair yeni sorular ve arayışlar uyandırdı. Yağmurlu havada doğum sancısı çeken bir hayvanın doğumu erteleyebilmesinden, 'Alchemilla'nın yağmuru yağmasından evvel nasıl tahmin edebildiği gibi çok farklı konularda bilgilerin verildiği etkinlik, İstinye Üniversitesi öğrencileri ve personeli için ilgi çekici bir deneyim fırsatı yarattı. Saraçoğlu'nun paylaştığı bilgiler, sağlıklı yaşam ile sınırlı kalmayıp, doğa, bilim ve tarih arasında ilginç bağlantılar kurarak katılımcılara geniş bir perspektif sunmayı başardı. 

Sağlıklı yaşam konusunda farkındalığı artırmayı hedefleyen Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun samimî ve farklı konularda bilgiler içeren kapsamlı sunumu, İstinyelilerin bilime ilgisini daha da artırıp katılımcılarda etkileyici bir izlenim bırakırken, etkinlik soru-cevap ve tartışmalar ile son buldu.