İstinyeli’ler Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda

Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabulünün 30. yılı sebebiyle Birleşmiş Milletler’de gerçekleştirilen üst düzey anma toplantısına ülkemizi temsilen İstinye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Muhammet Aktaş ve Beyza Küçük katılım sağladı.

Aktaş, Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin kabulünden çok daha önce 1924'te 23 Nisan'ı kendi çocuklarına bayram armağan eden tek ülke olan Türkiye'nin gururlu çocukları olduklarını söyleyerek, ''Bu bayramı her yıl dünyanın her yerinden çocuklarla paylaşıyor ve kutluyoruz.'' dedi.

Aktaş, ''Dünyadaki tüm ülkelerden, Suriyeli ve diğer mülteciler için Türkiye'de olduğu gibi aynı misafirperverliği ve şefkati göstermelerini bekliyoruz.'' dedi.

Toplumların gelişmişlik göstergesindeki temel kriterlerden birinin de çocuk haklarına saygı duyulması olduğunu vurgulayan Aktaş, dünyadaki tüm çocukların, beslenme, barınma, sevgi, şefkat, sağlık, eğitim gibi tüm insani ihtiyaçlarından yetişkinlerin sorumlu olduğunu kaydetti.