İstinye Üniversitesi

İstinyeli’ler WisdomEra Tıbbi Yapay Zekâ Projesinde Yer Aldı

Üniversitemiz öğrencileri WisdomEra Tıbbi Yapay Zekâ projesi için Medicalpark Göztepe Hastanesi’nde bir araya geldi. Onkoloji hastalarının dosyasında yer alan raporların görüntülenmesini, yapay zekâ sistemine parametrik olarak işlenmesini sağlayan öğrencilerin projeye ilgisi ise oldukça yoğundu.

WisdomEra Tıbbi Yapay Zekâ projesi ile hastalar hakkında gerekli istatistiki işlemler yapılarak yapay zekâ verilerini öğrenme algoritmalarıyla hasta hakkında genel olarak bilgi verilebilecek; hangi hastaya hangi tedavi uygulanmasının doğru olacağı, hangi tedavinin daha iyi sonuç vereceği gibi konularda ise  bilgilendirme yapılabilecektir.

Dr. Sami Yöntem, “Tıbbi Yapay Zekâ Sistemi ile hastalarımızın sistem üzerine işlenmiş datalarını yapay zeka algoritmalarıyla inceleyerek gereken istatistikleri verebildiğini, tedavi konusunda hem hastalarımıza hem de hocalarımıza yardımcı oluyoruz.” dedi. Yöntem,şu an için 7 hastanede uygulamada olan WisdomEra projesinin diğer hastanelerde ve bölümlerde uygulanmaya başlanacağını belirtti.