21/09/2026

İstinye Üniversitesi Temiz Enerji Araştırma Merkezi (ISU-TEAM) araştırmacılarının katkı sunduğu Tutorial Review çalışması, Royal Society of Chemistry tarafından yayımlanan uluslararası inorganik kimya dergisi Dalton Transactions’ın İç Ön Kapağında (Inside Front Cover) yer aldı. Çalışma, derginin 15 Eylül 2026 tarihli, 55. cilt, 35. sayısında yayımlandı.

Spin Kontrollü Elektro- ve Fotokataliz Üzerine Kapsamlı İnceleme

“Spin-controlled electro- and photocatalysis: principles, modeling, and enhancement strategies” başlıklı çalışma; Saeedeh Mohammadi, Masoud Shahrokhi, Şükrü Kaya ve Esmail Doustkhah tarafından hazırlandı.

Çalışmada, elektron spini ve spin polarizasyonunun elektro- ve fotokatalitik sistemlerin anlaşılması ve tasarımındaki rolü ele alındı. Araştırmada özellikle spin-duyarlı yoğunluk fonksiyonel teorisi (DFT) ile katalitik aktivite ve yük transfer süreçlerinin kontrolüne yönelik hesaplamalı stratejiler değerlendirildi.

Çalışmanın Görseli Derginin İç Ön Kapağında

Çalışma için hazırlanan kapak görselinde; ışık, spin-yukarı ve spin-aşağı elektronik durumları, katalitik yüzeyler ve moleküler dönüşümler üzerinden araştırmanın temel yaklaşımı görsel olarak temsil edildi.

Çalışmanın Dalton Transactions dergisinin İç Ön Kapağı için seçilmesi, ISU-TEAM’in hesaplamalı malzeme bilimi, kataliz ve temiz enerji dönüşümü alanlarının kesişiminde yürüttüğü araştırmaların önemli bir bilimsel çıktısını oluşturdu.