İstinye Üniversitesi

İSÜ'den Azerbaycan ve Pakistan Üniversiteleri ile İş Birliği

İstinye Üniversitesi, uluslararası akademik iş birliği konularında yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamdaki son ziyaretler, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Pakistan Riphah Uluslararası Üniversitesi heyetleri ile gerçekleştirildi. Heyetlerle yapılan görüşmelerde, özellikle tıp alanındaki son gelişmelere dair İstinye Üniversitesi ve konuk üniversitelerin Tıp Fakülteleri arasında iş birliği fırsatları tartışıldı.

Yapılan görüşmelerde, gelecek ekim ayında Bakü'de düzenlenecek olan Uluslararası Tıp Konferansı'na katılım konusunda yapılacak planlamanın ardından, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile olan ikili iş birliği anlaşması yenilendi. Riphah Uluslararası Üniversitesi ile de yakın dönemde iş birliği anlaşması imzalanması kararlaştırıldı.

Söz konusu iş birlikleri ile eğitimde ortak programlar, akademik değişim programları ve önemli araştırma projeleri gibi bir dizi iş birliği fırsatını içermenin yanı sıra, aynı zamanda, kültürel etkinlikler, uluslararası konferanslar ve seminerler gibi etkinliklerin düzenlenmesi ve paylaşılması konusunda da iş birliklerini kapsıyor. İstinye Üniversitesi, uluslararası ilişkilerde yeni adımlar atarak küresel ölçekte daha fazla etkileşim ve iş birliği olanağı sağlamaya devam ediyor.