Katarakt Tedavisinde Yeni Yöntem

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Rasier, katarakt ameliyatında kullanılmak üzere geliştirdiği yöntemle dünyanın göz alanında saygın bilimsel dernekleri arasında kabul edilen ESCRS tarafından verilen en iyi proje ödülünün sahibi olmayı başardı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre yüzde 51 ile dünyadaki körlük ve görme bozukluğunun önde gelen nedenleri arasında yer alan katarakt hastalığı ile ilgili uzmanlar yeni yöntemler geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Katarakt ameliyatında kullanılan tek odaklı lensleri, uyguladığı yeni bir lazer yöntemiyle çok odaklı hale getiren Prof. Dr. Rıfat Rasier’in yöntemi, yıllar önce göz içine takılmış tek odaklı lenslerin çok odaklı hale dönüştürülmesini sağlayarak katarakt hastalığıyla mücadelede önemli bir gelişme sağlayacak.

İSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Rıfat Rasier hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.