İstinye Üniversitesi

Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu

İstinye Üniversitesi ve Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu, 27-28 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Sempozyumun ilk gününde; pre-klinik ve klinik çalışmalarda, nörodejeneretif hastalıklarda, diş hekimliğinde ve Covid-19 tedavisinde mezenkimal kök hücrelerin önemi tüm yönleriyle değerlendirildi. İkinci günde gerçekleşen oturumlarda; kök hücrelerin doku mühendisliğindeki kullanım alanları, 3D biyoyazıcı uygulamaları ve Nobel ödülü alarak gen düzenleme çalışmalarına farklı bir boyut kazandıran CRISPR teknolojisinin kök hücrelerdeki kullanımı, uzman bilim insanları tarafından ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Karaöz'ün başkanlığında gerçekleşen sempozyuma, Türkiye’den ve dünyadan alanında uzman konuşmacılar katıldı. Kök hücre ve doku mühendisliği alanlarında gerçekleşen bilimsel gelişmelerin tüm yönleriyle konuşulduğu etkinlikte, katılımcıların 3D Doku Mühendisliği konusunda temel bilgilere sahip olduğu ve biyoyazıcılarda baskı uygulamalarının yapılma süreçlerini izledikleri Doku Mühendisliği ve 3D Bioprinting Çalıştayı da gerçekleştirildi. Sempozyumda gerçekleştirilen diğer çalıştayda ise CRISPR ve gen düzenleme araçlarının kullanım alanları anlatıldı.