Pandemiden Çıkış Panelleri 2

İstinye Üniversitesi tarafından düzenlenen Pandemiden Çıkış Panelleri’nin ikincisi 13 Mart Cumartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleşti. Her biri alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen panelde,  yerli Covid-19 aşısı çalışmaları tüm yönleriyle ele alındı.

“Yerli Covid-19 Aşısında Hangi Noktadayız” başlıklı panel, İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayberk Kurt’un açılış konuşmalarıyla başladı. Aşı çalışmalarında ülkemizin geldiği son durumun tüm yönleriyle ele alındığı panelin moderatörlüğünü, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Kaleağasıoğlu üstlendi.

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Şenel'in “Pandemi Döneminde Aşı Geliştirme ve Onay süreci” konulu sunumunu gerçekleştirdiği panelde, Erciyes Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Erciyes Üniversitesi’nde yürütülen yerli aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Katılımcıların merak ettikleri konuları sorabilme imkanı bulduğu etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Alpan Farma ArGe Biyoteknolojileri Ltd. Şti. ve FarmaGen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aydın Erenmemişoğlu, yerli Covid-19 aşıları için Türkiye’de yürütülen klinik çalışmaları ve altyapı olanaklarını değerlendirdi.