İstinye Üniversitesi

Prof. Dr. Aliye Özenoğlu’nun Kitabı Okuyucuyla Buluştu

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aliye Özenoğlu’nun editörlüğünü ve tasarımını üstlendiği Beslenme ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım Kitabı yayınlandı. 

Farklı disiplinlerden uzmanların beslenme ve diyetetik konularına bakışından örnekler sunan kitap; beslenme nörobiyokimyasından psikonöroimmunolojiye, nöroinflamasyondan nörogastronomiye, beslenme hastalıklarından sürdürülebilir beslenmeye, nutrigenetikten nutrasötiklere, yeme bozukluklarından yeme bağımlılıklarına, farklı diyetlerin bilişsel fonksiyonlar üzerine etkilerinden mikrobiyotanın nöropsikiyatrik ve inflamatuar bağırsak hastalıklar üzerine etkilerine, beslenmede sosyal medyanın etkilerinden iletişim becerilerine, diyetisyenlerin hukuki sorumluluklarından din ve beslenme ilişkisine kadar geniş yelpazede konuyu ele alıyor.  

Beslenme ve diyetetiğin çok disiplinli bir bilim dalı olması sebebiyle sadece sağlık bilimleri ile değil, fen ve sosyal bilim dalları ile de yakından ilişkiler kurduğunu belirten Prof. Dr. Aliye Özenoğlu, kitap için kaleme aldığı ön yazıda; temel sağlık bilimlerinin yanı sıra fizik, kimya, biyoloji, biyoistatistik gibi fen bilimleri ve psikoloji, sosyoloji, antropoloji, iletişim, işletme, hukuk gibi sosyal bilim dallarının uzmanlarının beslenme bilimine ilgi duymalarının şaşırtıcı olmadığının altını çiziyor. 

Kitap hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

 

Beslenme ve diyetetik kitabı