Prof. Dr. Emin Kansu’nun “Bilimsel Araştırma ve Yayınlarda Etik İlkeler” konulu semineri gerçekleşti

“Disiplinlerarası Konuşmalar” etkinlikleri kapsamında, Enternasyonel Hematoloji Derneği Başkanı (ISH) ve Philadelphia Thomas Jefferson Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu üniversitemizde gerçekleştirdiği seminerde İstinye Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileriyle bir araya geldi. “Bilimsel Araştırma ve Yayınlarda Etik İlkeler” konulu seminer kapsamında Üniversite, Bilim ve Araştırma, Bilimsel Yayınlar, Bilimsel Ahlak ve Etik, Bilimsel Yanıltma ve Etik Dışı Davranışlar konularında bilgi verildi. Bilgi üreten ve bilgi ileten bir kurum olarak Üniversitelerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Emin Kansu;  eğitim, araştırma ve hizmet alanında izlenmesi gereken temel ilkelere değinirken, bilim ve bilimsel araştırmanın üniversitelerin ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizdi.