Prof. Dr. Serkant Ali Çetin CERN ATLAS Deneyi TRT IB Başkanlığına Seçildi

İstinye Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, CERN’deki en büyük iki deneyden biri olan ATLAS Deneyinin alt iş birliklerinden "Transition Radiation Tracker Algıcı Enstitü Kurulu (TRT IB)" Başkanlığına seçildi. TRT IB tarafından yapılan oylamayla birlikte; CERN ATLAS Deneyi bünyesinde yer alan bir enstitü kurulunda ilk kez Türkiye'den bir araştırmacı başkanlık sorumluluğunu üstlenmiş oldu.

CERN'de yapılan deneyler uluslararası iş birlikleri marifetiyle yürütülüyor; bu iş birliklerinin işleyişinde birçok üst düzey yetki ve sorumluluk deneye üye enstitülerin takım liderlerinden oluşan "Collaboration Board (CB)" tarafından icra ediliyor. Deneylerin hacmi büyüdükçe deneyi oluşturan alt algıç sistemleri de alt iş birlikleri olarak teşkil oluyor. Benzer şekilde bu alt iş birliklerinin işleyişindeki üst düzey yetki ve sorumluluk da ilgili alt iş birliğinde yer alan enstitülerin temsilcilerinden oluşan "Institute Board (IB)" tarafından icra ediliyor.

Prof. Dr. Serkant Ali Çetin hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.