İstinye Üniversitesi

“Sağlık ve Kaliteli Yaşam” Kategorisinde 1. Sıradayız

Londra merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) dünya üniversitelerini etkilerine göre sıraladığı “2022 Sürdürülebilir Kalkınma Raporunu” açıkladı. 

İstinye Üniversitesi, kuruluşunun 7. yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” kategorisinde 201-300 bandında yer alarak Türkiye’den sıralamaya giren üniversiteler arasında ikinci vakıf üniversiteleri arasında ise birinci sıraya yerleşti. Bir başka hedef olan “Sorumlu Üretim ve Tüketim” hedefleri arasında 101-200 bandına girmeyi başaran İstinye Üniversitesi, “Eşitsizliklerin Azaltılması” hedefinde de 201-300 bandında yer buldu. Araştırma ve geliştirme odaklı vizyonuyla fark yaratan İSÜ, dünyadaki üniversiteler arasındaki genel sıralamada 601-800 bandına yerleşti.  

THE Etki Sıralaması, üniversiteleri Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) göre değerlendiren tek küresel performans tablosu. Dört geniş alanda kapsamlı ve dengeli karşılaştırma sağlamak için dikkatle kalibre edilmiş göstergeler olan; araştırma, yönetim, sosyal yardım ve öğretim öğeleri ele alınıyor. Üniversitelerin Birleşmiş Milletler'in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SKH) katkılarını ölçen THE Etki Sıralaması’na 110 ülkeden 1.523 yükseköğretim kurumu katıldı ve 106 ülkeden 1.406 üniversite sıralandı.

Times Higher Education (THE) 2022 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nu incelemek için tıklayınız. 

THE sıralaması