SİO Konferansları Başladı

İstinye Üniversitesi’nin öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlama hedefiyle hayata geçirdiği Mentorun CEO Olsun Programı kapsamında, İSÜ Sektörle İş Birliği Ofisi tarafından organize edilen SİO Konferansları Serisi; HİREF CEO’su Sn. Güvenç KILIÇ’ın sektörel tecrübelerini ve mesleki ip uçlarını #istinyeli öğrencilerle paylaştığı konferansla başladı.

Konuşmasına kariyeri üzerinden verdiği tavsiyelerle başlayan Güvenç KILIÇ, HİREF Tasarım Girişimcilik Serüvenini öğrencilerle paylaştı. Girişimcilik konusunun parayla alakası olmadığını belirten Güvenç KILIÇ, fikrini doğru projelendiren ve iyi satan girişimcilerin başarılı olacağını belirtti. Öğrencilere üniversite yıllarından itibaren girişimci olabileceklerini hatırlatan Güvenç KILIÇ, önemli olanın girişimcinin neler yapabileceğini bilmesi ve kendini iyi tanıması olduğunu söyledi. İsteyerek hazırlanılacak girişimcilik macerasının büyük oranda başarılı olacağına değinen Güvenç KILAÇ, bu doğrultuda yapılacak hataların ders olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilere gerçekçi hedefler belirlemeleri gerektiğini tavsiye eden Güvenç KILIÇ, ‘’Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Vizyonunuzu belirleyin ama gerçekçi olun. Hedeflerinizi basamak basamak belirleyin ki vizyon ilizyon olmasın’’ sözleriyle sağlam hedefler koyanların büyük hayal kırıklıkları yaşamayacakalrının altını çizdi. Üniversite yıllarından itibaren network çalışmalarına başlaması gerektiğini sözlerine ekleyen Güvenç KILIÇ, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.