İstinye Üniversitesi

Türkiye Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyumu

Çin-Türk Öğrenci Birliği’nin öncülüğünde düzenlenen 1. Türkiye Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyumu, 24-25 Eylül 2021 tarihleri arasında İstinye Üniversitesi ev sahipliğinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Alanında uzman akademisyenler ve araştırmacıların katıldığı sempozyumda Türkiye’de Sinoloji ve Çin araştırmalarına yeni yönelimler ve stratejiler geliştirmek amaçlandı. İstanbul Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Şanghay Üniversitesi, Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi, Kuşak Yol Girişimi Dergisi (BRIQ), Türkiye Öğrenci Birliği (TÖB), Türkiye Kültür Araştırmaları Merkezi (SUS) ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği gibi birçok kurumun iş birliği ile düzenlenen sempozyumun açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin yaptı.

İki büyük Asya medeniyetinin birbirini daha iyi anlaması için böyle sempozyumları sıklaştırmak gerektiğinin altının çizildiği oturumlarda, İstinye Üniversitesi KUYÇAM (Kuşak ve Yol Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) proje yürütücüsü Dr. Öğr. Efe Gürcan konuşma gerçekleştirdi. Sempozyumda söz alan İstinye Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürü Doç. Dr. Fahri Erenel, Kuzey Pasifik Okyanus Stratejisi ve çin konulu bir sunum gerçekleştirdi.