İstinye Üniversitesinden Şehrin Merkezinde Kampüs Hayatı

İstinye Üniversitesi, sosyal ve kültürel açıdan renkli, farklı olanak ve etkinliklerle dolu bir üniversite yaşamını şehrin merkezinde kampüs hayatıyla öğrencilere sunuyor. Öğrenci odaklı çok amaçlı Öğrenci Merkezi ve 450 kişilik Kongre Merkezi ile İstinyelileri kampüs yaşamıyla buluşturuyor.

Yeni Kongre Merkezi ve Öğrenci Merkezinin açılışı İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta, Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Karaöz ve Akademisyenler ve İdari Kadromuzun katılımı ile gerçekleşti. Sabah Öğrenci Merkezinde gerçekleştirilen kahvaltının ardından Kongre Merkezinde ilk açılış toplantısı gerçekleşti.

İlk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Prof. Dr. Erdal Karaöz öncelikle yeni Kongre Merkezi ve Öğrenci Merkezinin üniversiteye büyük değer kattığının altını çizdi. Prof. Karaöz sözlerine ünivesitenin fiziki imkanlarının yanında akademik başarılarıyla da yükseldiğini vurgulayarak devam etti ve “İstinye Üniversitesi, bilimin değerini bilen, araştırma ve geliştirme odaklı, ülkemizde ve dünyada sürdürü­lebilir bilimsel ilerlemenin öncülerinden biri olma he­defiyle yola çıkmış ve bu yolda ilerlemektedir.” dedi. Prof. Karaöz, eğitimde dijitalleşme kavramının öneminden bahsederek, “Son 5 yıldır hemen hemen bütün üniversitelerin gündeminde olan bir konu ve zaman içerisinde bu alana yatırım yapan üniversiteler bir adım öne çıkmıştı. Biz de üniversite olarak bu pandemi sürecinde proaktif aksiyonlar aldık.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Erdal Karaözden sonra kürsüye çıkan Mütevelli Heyeti Üyemiz Prof. Dr. İbrahim Dinçer; “İstinye Üniversitesinin kısa sürede çok uzun bir yol kat ettiğini dile getirerek yeni kampüs alanları ile öğrencilerine sağladığı olanakları her zaman destekleyeceğini söyledi.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Muharrem Usta konuşmasında üniversitenin kuruluşundan beri yapay zeka temelli bir üniversite olduğunu ve pandemi döneminden önce de dijital dönüşüm merkezi hedefiyle ilerlediğinin altığını çizdi. Yaşanan pandemi döneminde tüm dünyanın dijital dönüşümün önemini ve gerekliliğini artık sorgulamadığını dile getiren Usta İstinye Üniversitesinin bu dönüşümde lider kurumlardan biri olduğunun altını çizdi. Şu an datanın en önemli kaynak olduğunu belirten Muharrem Usta, “dijitalleşme ile sadece derslerin online erişimle yapılabilmesi değil; Üniversitenin farklı süreçlerinin dijitalleşmesi ve dijitalin gücüyle yenilikçi sistemlerin uygulanması önceliğimizdir” dedi.