2019-2020 Akademik Yılı İngilizce Düzey Belirleme ve İngilizce Yeterlilik Sınavı

İngilizce Düzey Belirleme Sınavı (sadece yeni kayıt Tıp Fakültesi öğrencileri için)
2 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 13.00

İngilizce Yeterlilik Sınavı-ISTEP (sadece yeni kayıt Tıp Fakültesi öğrencileri için)
4 Eylül 2019 Çarşamba Saat: 13.00

İngilizce Düzey Belirleme Sınavı (Diğer Tüm Bölümlere Yeni Kayıt Olan Öğrenciler için)
23 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 13.00

İngilizce Yeterlilik Sınavı-ISTEP (Diğer Tüm Bölümler için- Yeni Kayıtlı ve Ağustos ISTEP’te başarısız olan öğrenciler için)
25 Eylül 2019 Çarşamba Saat: 13.00

İngilizce Hazırlık Programı Derslerin Başlangıcı
30 Eylül 2019 Pazartesi

İngilizce Düzey Belirleme Sınavı
İstinye Üniversitesi’nde İngilizce programa kayıt yaptırmış tüm öğrenciler İSÜ İngilizce Düzey Belirleme sınavına girmek zorundadır. Hazırlık eğitiminde öğrenciler, sınav sonuçlarına göre düzeylerine uygun sınıflara yerleştirilir. Düzey Belirleme Sınav sonucu 75 puan ve üzeri olan öğrenciler, İngilizce Yeterlilik Sınavına (ISTEP) girmeye hak kazanırlar.

İngilizce Yeterlilik Sınavı – ISTEP
İngilizce Yeterlilik Sınavından 60 puan ve üstü alan öğrenciler Hazırlık Programından muaf olurlar ve bölümlerine başlamaya hak kazanırlar. 60 puan altında kalan öğrenciler İngilizce Hazırlık Programına başlarlar. Sınavla ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: