2020-2021 Bahar Kurum İçi-Kurum Dışı Yatay Geçiş Başvuruları

Başvurular 08-22 Ocak 2021 tarihleri arasında Online Yatay Geçiş Başvuru Formu'ndan yapılacaktır.

ÖSYM KONTENJAN İNDİRİMİ

İstinye Üniversite’sine yatay geçiş yaparken, öğrencinin yatay geçiş yapacağı programa ait yerleşme puanı İstinye Üniversitesi’ndeki programın Tam Burslu veya %75 indirimli taban puanına denk düşüyor olsa bile, İstinye Üniversitesi’ne yatay geçiş ile kayıt yaptırdığında %50 indirim oranı uygulanır.

İstinye Üniversite’sine yatay geçiş yaparken, öğrencinin yatay geçiş yapacağı programa ait yerleşme puanı İstinye Üniversitesi’ndeki programın %25 indirimli taban puanına denk düşüyorsa, İstinye Üniversitesi’ne yatay geçiş ile kayıt yaptırdığında %25 indirim oranı, %50 indirimli taban puanına denk düşüyorsa %50 indirim oranı uygulanır.

İstinye Üniversite’sine yatay geçiş yaparken, öğrencinin yatay geçiş yapacağı programa ait yerleşme puanı İstinye Üniversitesi’ndeki programın ücretli taban puanına denk düşüyorsa, İstinye Üniversitesi’ne yatay geçiş ile ücretli olarak kayıt yaptırabilir.

ANLAŞMALI KURUM İNDİRİMİ

İstinye Üniversitesi’nin anlaşmalı kurumları olduğu kurumlardan mezun olan öğrenciler mezun olduğu yıla bakılmaksızın yatay geçiş ile İstinye Üniversitesi’ne yerleştiğinde %15 ek indirim hakkından faydalanır (ek indirim kontenjan indirimi ile ödenecek tutar üzerinden uygulanır).

ANLAŞMALI ÖZEL ÖĞRETİM KURUM ADI

NAZMİ ARIKAN FEN BİLİMLERİ OKULLARI

FİNAL OKULLARI

YILDIZ LİSE İNDİRMİ

İstinye Üniversitesi’nin 2020 Yıldız Lise listesinde ilan edilmiş olan kurumlardan mezun olan öğrenciler mezun olduğu yıla bakılmaksızın yatay geçiş ile İstinye Üniversitesi’ne yerleştiğinde %15 ek indirim hakkından faydalanır (ek indirim kontenjan indirimi ile ödenecek tutar üzerinden uygulanır). Yıldız devlet liseleri için Milli Eğitim Bakanlığının 2021 yerleştirme sonuçlarına göre ilk 50 lise dikkate alınacaktır.

YILDIZ ÖZEL LİSELER

Tarsus Amerikan Koleji

Mersin

YILDIZ DEVLET LİSE İNDİRMİ

Peşin Ödeme: %5 İndirim Uygulanır.
Kredi Kartı (Tek Çekim): Anlaşmalı bankalarımıza ait sanal pos ile (Akbank, Yapıkredi, İş Bankası, Denizbank, Garanti Bankası ve Halk Bankası) ödemelerinizi kredi kartı bilgileriniz ile yapabilirsiniz. Topkapı Kampüsümüz’de de kredi kartı ile ödeme yapılabilecektir. Üniversitemizde Mail Order sistemi kullanılmamaktadır.
Havale – EFT: Üniversitemize ait aşağıda detayları verilmiş olan banka hesabına Öğrenci Adı Soyadı ve Bölümü açıklamasıyla havale ya da EFT yoluyla ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Banka Hesap Bilgilerimiz:

Alıcı Adı: İstinye Üniversitesi
Banka Adı: Fibabanka Merkez Şubesi
IBAN: TR24 0010 3000 0000 0011 9432 14

Taksitli Ödeme

Kredi Kartı ile Taksitli Ödeme;
Anlaşmalı bankalarımıza ait mobil pos, sanal pos ile (Akbank, Yapıkredi, İş Bankası, Denizbank, Garanti Bankası ve Halk Bankası)  ödeme yapılabilecektir. Topkapı Kampüsümüz’de de kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Toplam taksit sayısı dört (4) ayı geçemeyecektir. Üniversitemizde Mail Order sistemi kullanılmamaktadır.

Kredi Kartı Ödemeleri-Anlaşmalı Bankalarımız

• Denizbank
  • Garanti
  • Yapı ve Kredi
  • Akbank
  • İş bankası
  • Halkbank
  • Finansbank
  • Türkiye Finans
  • TEB

Fibabanka Kredili Mevduat Hesabı (KMH) İle Taksitli Ödeme;
KMH Fibabanka tarafından başvuran kişi hesabına tanımlanan limit doğrultusunda kullandırılan taksitli bir kredi türüdür. Kişi her ay taksit tutarını kendi banka hesabına yatırarak okul ödemesini gerçekleştirir. Banka ilgili taksit tutarını başvuran kişi hesabından çekerek 2 gün sonrasında üniversite hesabına yatırır. Vadesinde yapılan ödemeler için herhangi bir faiz alınmamaktadır. Gecikmeli yapılan ödemelerde ise bankanın belirlemiş olduğu gecikme faizi uygulanır. Yatay geçiş dönemlerinde taksit sayısı bir peşin 3 taksit olacaktır. Taksit ödeme tarihi her ayın 3’ ü yada 19’u olarak belirlenecektir. Krediyi kullanacak olan kişi (anne, baba, arkadaş veya akraba vb. 3.şahıslar) kimliğiyle birlikte Topkapı Kampüsüne gelerek ya da ogrencimuhasebe@istinye.edu.tr adresine e-posta atarak başvuru işlemlerini gerçekeştirebilir.

• Kayıtlı olduğu programa yerleştiğinizi gösteren ÖSYS-YKS yerleştirme belgesi (internet çıktısı) Tıklayınız
• ÖSYM YGS-LYS sonucu (internet çıktısı) Tıklayınız
• Öğrenci Belgesi (En geç 10 gün önce alınmış olmalıdır. E-imzalı ya da E-devletten de alınabilir) Tıklayınız
• Transkript (Not Dökümü)
• Ders içerikleri (Muafiyet ve intibak için kullanılır)
• Disiplin Belgesi (YÖK Kararı gereği, Transkript ve Öğrenci Belgesi içerisinde belirtilmeyecek, ayrı bir belge olarak düzenlenmiş olacaktır)
• Lise diploma fotokopisi
• Yatay Geçişe engel bir durum olmadığına dair belge (Belge için tıklayınız.)
• Nüfus cüzdan ön yüz fotokopisi
• Vesikalık Fotoğraf (3 Adet)

Evraklar online başvuru formuna yüklenecektir.

Yatay geçişle, eğitim dili İngilizce olan programlara başvuran öğrenciler, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılan İSTEP (İngilizce Yeterlilik Sınavı) ‘e girmek ve geçer not almak zorundadır. Yatay geçiş süresi boyunca İSTEP (İngilizce Yeterlilik Sınavı) aşağıda belirtilen tarihlerde zoom ve ALMS sistemi üzerinden yapılacaktır.

İSTEP (İngilizce Yeterlilik Sınavı) tarihleri ve saatleri:

Sınavlar Saat 11.00’da zoom ve ALMS sistemi üzerinden yapılacaktır.

15 Ocak 2021 Cuma
22 Ocak 2021 Cuma

Not: Sınav süresi 1 saattir. Sınav dilbilgisi, kelime, okuma-anlama ve yazma becerilerini ölçmektedir.

Muafiyet için kabul edilen diğer sınavlar ve şartları:

• TOEFL IBT: 75

Not: Bu belgelerin geçerlilik süreleri 2 yıldır. Süresi geçmiş belgeler kabul edilmez.

Yatay Geçiş Başvuru Formu