2020-2021 Bahar Yarıyılı Çift Anadal ve Yandal Başvuruları

Değerli Öğrenciler,

2020-2021 Bahar Yarıyılı Çift Anadal (ÇAP) ve Yandal Programlarına başvurular, 3-7 Şubat 2021 tarihleri arasında Öğrenci sayfası (ois.istinye.edu.tr) üzerinden (sadece kontenjan verilen programlara başvuru yapılabilir. Kontenjanı olmayan programlara başvuru ekranında seçim yapılamayacaktır) yapılacaktır. Posta ya da e-posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

*ÇAP Başvurusu yapan ve başvuru ekranında “sınıfın %20’lik başarı dilimi içinde değilsiniz” uyarısı alan öğrencilerin diğer başvuru şartlarını sağlaması durumunda; ÇAP başvurusu yaptığı programın ilgili yıl için ÖSYS puan türü ve taban puanını sağlıyorsa ÇAP başvurusu yapabilmek için cap.yandal@istinye.edu.tr adresine e-posta göndermelerini rica ederiz.

Başvuru Takvimi

Başvurular : 3-7 Şubat 2021
Değerlendirme : 8-9 Şubat 2021
Kazananların İlanı : 11 Şubat 2021
Kesin Kayıt : 12-15 Şubat 2021 (hafta içi mesai saatleri içerisinde saat 10.00-17.00)
Yedek Kayıt : 16 Şubat 2021

İSTEP Sınavı : 11 Şubat 2021 Saat:11.00 (İngilizce programlara kabul alan öğrenciler, İSTEP Sınavında başarılı oldukları takdirde kayıt hakkı kazanacaklardır)

Başvuru Yapacak Adayların Aşağıdaki Şartları Sağlaması Gerekir

ÇAP

• Lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında, anadal önlisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.
  • Ağırlıklı Genel Not ortalaması 3.00/4.00 olması (Eczacılık Programı başvurusu için 3,15/4,00 olması)
  • Başvuru sırasına kadar alınan tüm derslerden başarılı olunması,
  • Sınıfın %20’lik başarı diliminin içinde olunması (Eczacılık Programı başvurusu için %10’luk başarı dilimi)
  • Yüzde %20’lik başarı diliminin sağlanamaması durumunda, başvuru yapılan programın ilgili yıl için puan türünden taban puanının sağlanması,
  • Mühendislik Programları, Mimarlık Programı ile Eczacılık programına başvurularda ilgili puan türünde başarı sırasının da sağlanması gerekir.
  • İngilizce programlara başvurularda dil yeterliliğinin sağlanmış olması gerekir.

YANDAL

• En erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında (sadece lisans programına kayıtlı öğrenciler) başvurabilir.
  • Ağırlıklı Genel Not ortalamasının 2.50/4.00 olması,
  • Başvuru sırasına kadar alınan tüm derslerden başarılı olunması gerekir.
  • Mühendislik Fakültesi Programlarına başvurularda ilgili önkoşul derslerinin ** alınmış ve tamamlanmış olması gerekir.

**

Makine Mühendisliği Yandal Önkoşul Dersleri

Kod

Ders Adı