İstinye Üniversitesi

"Hemşireler Günü" Topkapı Kampüs Kongre Merkezinde Kutlandı

İstinye Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ve MLPCARE işbirliğiyle, "Hemşireler Günü" etkinliği düzenlendi. Etkinlik, 11 Mayıs Perşembe günü saat 13.00'te Üniversitemizin Topkapı Kampüsü Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş’in de katıldığı "Hemşireliğin Geleceğini Şekillendirmek" temalı organizasyon, açılış konuşmalarının ardından başladı. Prof. Dr. Neriman Akyolcu'nun moderatörlüğünde "Geleceğimiz için Hemşireleri Güçlendirmek" konulu panel düzenlendi.

Panelde, hemşirelik mesleğinin geleceği ve sektördeki gelişmeler üzerine önemli tartışmalar gerçekleşti. Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş, "Hemşireler Günü"nde hemşirelerin sağlık sektöründeki kritik rolünü vurgulayarak, mesleğin toplum sağlığına olan katkılarını, İstinye Üniversitesi'nin hemşirelik eğitimi alanındaki öncü çalışmalara desteklerini ve hemşirelerin meslekî başarılarını ve toplum sağlığındaki kritik rollerini vurguladı.

Etkinlikte, hemşirelik mesleğinin geleceğini şekillendirmek ve güçlendirmek için atılan adımlar ele alındı. Katılımcılar, yenilikçi yaklaşımlar, teknolojinin rolü ve eğitim süreçlerindeki gelişmeler gibi konuları tartıştılar. Panelde, sektördeki güncel ve geleceğe yönelik ihtiyaçlar üzerinde duruldu ve hemşirelerin bu ihtiyaçları nasıl karşılayabileceği üzerine fikirler paylaşıldı.