İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi 9. Yaşını Büyük Coşkuyla Kutladı

Türkiye yüksek öğretim alanında, 2015 yılında eğitime başlayan İstinye Üniversitesi bugün 9. yaşına girdi. Büyük bir coşku ile kutlanan yıl dönümü töreni, akademik ve idarî personel ile öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

İstinye ailesinin birliğini ve dayanışmasını pekiştiren coşkulu kutlama üniversitemizin gelecek yıllarda eğitim, araştırma ve bilim alanlarındaki çalışmaları için de moral ve motivasyon sağladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş'in konuşmasıyla başlayan kuruluş yıl dönümü töreni, kurucumuz ve Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Dr. Muharrem Usta’nın hitabı ile devam etti.



“3 YILI 1 YILA SIĞDIRARAK İLERLİYORUZ”

Sözlerine kuruluş hedeflerimizi işaret ederek başlayan Prof. Dr. Erkan İbiş, önceliğin nitelikli, donanımlı, dünya vatandaşı mezunlar vermek olduğunu belirtti. İstinye Üniversitesi’nin 3 yılını 1 yıla sığdırarak ilerlediğini söyleyen İbiş, hızlı büyüme ve gelişmenin de hem ulusal hem de uluslararası sahada dikkat çektiğini söyledi. 

“BAŞARAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Sözlerine “Başaramayacağımız hiçbir şey yok.” diyerek başlayan üniversitemizin kurucusu Dr. Muharrem Usta ise İstinye Üniversitesi’nin 100. yılında “en iyi üniversite” olarak anılacağını, bu hedeften asla taviz verilmeyeceğini söyledi.

“Büyüyerek yolculuğumuzu sürdürüyoruz” diyen Usta, kolektif olarak aynı anda aynı imzanın parçaları olduğumuzu belirtirken, bu imzanın da son derece kıymetli olduğunu ifade etti.

İstinye Üniversitesi’nin ayrıcalıklı işlere imza atarak kısa sürede kendini farklı bir konuma taşıyacağını belirten Usta, kuruluş töreninde yeni bir müjde de verdi.

EN İYİ 50 LABORATUVARA 20 İSTİNYELİ

Her yıl 20 doktora öğrencisinin dünyanın seçilmiş en iyi AR-GE laboratuvarlarına gönderileceğini belirten Usta, bu öğrencilerin tüm masraflarının da karşılanacağını duyurdu.

Akademik ve idari personel ile öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği tören, İstinye ailesinin birliğini ve dayanışmasını güçlendirirken gelecek yıllarda eğitim, araştırma ve bilim alanında yapılacak çalışmalar için de motivasyon sağladı.

Bu özel günde İstinye Üniversitesi’nin kuruluştan bu yana elde ettiği başarılar hatırlatılırken, gelecek yıllarda eğitim, araştırma ve bilim alanındaki çalışma hedefleri de paylaşıldı. 

9. yıl kutlamaları, konuşmaların ardından İstinyeli öğrencilerden oluşan ‘İSÜ Orkestra ve Korusu’nun performansı ile sona erdi. 12 farklı eseri icra eden orkestra büyük beğeni topladı.