İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi Teknofest ‘23’te

Teknofest, üniversitelerin, araştırma kurum ve işletmelerin yenilikçi ar-ge faaliyet ve ürünlerini sergilemeleri, fikir alışverişinde bulunma ve işbirliği yapmaları için fırsat sunan geniş katılımlı bir platform ve İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen, özellikle havacılık ve uzay endüstrilerindeki en son gelişmelerin sergilendiği etkinlik, dünyanın dört bir yanından teknoloji ve inovasyon tutkunlarını bir araya getiriyor. İstinye Üniversitesı, bu yıl 6’ncısı düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest'teki yerini aldı.


Teknofest'in etkileyici projelerinden biri, “Bugünün Fikirleri Yarının Geleceği” motto’su ile katılım sağlayan, İstinye Üniversitesi Garage Incubation Hub standında sergilenen ve kadavra çalışmalarında kullanılacak Türkiye’nin ilk Sanal Diseksiyon Masası oldu. Dijital Kadavra Ünitesinin, tıp alanındaki araştırma ve eğitimde yaygın olarak kullanılması plânlanıyor.

İstinye Üniversitesi, Teknofest'in ilk gününde Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatice Gülen ve Prof. Dr. Peyami Çelikcan ile birlikte İSÜ Teknoloji Transfer Ofisi (ISU Tech) Müdürü Dr. İsmail Ergen tarafından üst düzeyde temsil edildi. Ekip, Teknofest R10 alanındaki stantta Türkiye'nin ilk Sanal Diseksiyon Masası hakkında detaylı bilgi aldı.


Teknofest ’23, 27 Nisan - 1 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ziyaret edilebilir.