İstinye Üniversitesi

İSÜ Quantum Dynamics Kulübü İHA Takımı TEKNOFEST ’23 Finallerinde

İstinye Üniversitesi Quantum Dynamics Kulübü bünyesindeki ‘Gökçen UAV’ İnsansız Hava Aracı (İHA) Takımı, TEKNOFEST 2023 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda başarılı bir performans sergiledi.

Ülkemizde yakın zamanda etkili olan Büyük Deprem Felaketi’nde sağlık malzemelerinin hızlı şekilde tedarik edilmesinin önemi ve sağlık lojistiği konusu, İHA takımımızın bu zorlu görevi seçmesinde etkili oldu. Takımımız, “Görev Videosu” aşamasını başarıyla tamamlayarak finallere katılmaya hak kazandı ve 25 - 29 Nisan tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanı’nda gerçekleştirilen finallerde Gökçen PT-2 isimli İHA ile piste çıkma başarısı gösterdi.

Yarışma için özel olarak üretilen İHA, “Sağlıkta Lojistik” görevi için tasarlandı. Bu görevde, İHA manuel kalkış sonrası havada otonom dönüşler gerçekleştirmesinin ardından, yerde hastaneyi temsil eden “H” harfini tespit etti ve en yakın havalimanına iniş yaptı.

Sergilenen üstün performans sonrası, İSÜ temsilcisi takımımız, yaklaşık 2000 üniversite takımının performanslarını sergilediği yarışmada finallere katılmaya hak kazandı.