Önlisans eğitimini Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programı'nı 2011 yılında tamamlayan Cansu AĞAN, Lisans eğitimini 2014 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde bölüm ikincisi olarak, Yüksek Lisansını ise 2017 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bilimdalı'nda tamamlamıştır. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde doktora yapmaktadır. İstanbul Aksu Vital Doğal Ürünler A.Ş, Malatya Şeker Fabrikası ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü'nde çalışmış olup, konusu ile ilgili akademik yayınlar...
Önlisans eğitimini Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programı'nı 2011 yılında tamamlayan Cansu AĞAN, Lisans eğitimini 2014 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde bölüm ikincisi olarak, Yüksek Lisansını ise 2017 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bilimdalı'nda tamamlamıştır. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde doktora yapmaktadır. İstanbul Aksu Vital Doğal Ürünler A.Ş, Malatya Şeker Fabrikası ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü'nde çalışmış olup, konusu ile ilgili akademik yayınları ve kongre bildirileri bulunmaktadır. 2017 yılından beri, İstinye Üniversitesi akademik kadrosunda yer almaktadır.
Makaleler
Exopolysaccharide Production from Six Different S. boulardii Strains and Determination of Monosaccharide Composition, Rheological and Antioxidant Properties
, 2025
Production of exopolysaccharide from probiotic Saccharomyces cerevisiae var. boulardii S11 and determination of its structural, rheological, antioxidant and prebiotic properties
, 2025
Development of fermented ice cream in combination with L. rhamnosus and persimmon puree and determination of physicochemical, rheological, textural and bioactive properties
, 2025
Using Fish Skin Gelatin Hydrolysate as Stabilizer and/or Emulsifier Agent in Ice Cream Production and Melting, Textural, Rheological, and Sensory Characteristics
, 2025
Production of sucrose-free and probiotic chocolate pudding using xylitol in combination with Lacticaseibacillus rhamnosus GG and Saccharomyces boulardii
, 2025
Effects of Ultrasound Application on the Improvement of Probiotic Properties and Antioxidant Activity of Kluyveromyces marxianus, Saccharomyces cerevisiae var. boulardii and Saccharomyces cerevisiae
, 2024
Farklı Sürelerde Uygulanan Ultrases İşleminin Saccharomyces cerevisiae var. boulardii’nin Probiyotik ve Antioksidan Özelliklerine Etkisi
, 2023
LEZZET VE LEZZETİN BİLİMİ: MUTFAK ŞEFLERİNİN LEZZET ALGILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
, 2022
The Influence of Aging Egg on Foaming Properties of Different Meringue Types
, 2021
Damla Sakızının Türk Mutfağındaki Yeri, Önemi ve Kullanım Alanları
, 2020
TÜRKİYE’DE YAŞAYAN BOŞNAKLAR VE MUTFAK KÜLTÜRÜ
ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
, 2021
Türk Mutfağı’nda Şerbetlerin Sürdürülebilirliği
, 2019
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin El Hijyen Uygulamaları: İstinye Üniversitesi Örneği
, 2020
Polonya Mutfak Kültürü Yansıması ve Polonezköy Örneği
, 2019
Boston Matrisinin 5 Yıldızlı Bir Otel Menüsü Örneğinde Uygulamaya Dönüştürülmesi
, 2019
Bildiriler
Bioactive properties of symbiotic yoghurt with salep - DEVELİOĞLU ARSLAN AYŞEN,GÖKTAŞ HAMZA,AĞAN CANSU,Turali Demet
Bulut Mutfak Üzerine Bibliyometrik Analiz - AĞAN CANSU,ALBAYRAK ASLI
COMPARATIVE ANALYSIS OF ANATOLIAN FERMENTED FOOD: TARHANA - TEPE TOLGA KAĞAN,TEPE FADİME BEGÜM,AĞAN CANSU,KADAKAL ÇETİN,ÖZER ÇAĞLA,BATU HEYSEM SUAT
The Place of Terebint Coffee In Gastronomy Culture - GÖR ROJBİN, AĞAN CANSU, TURHAN TURHALLI DİLAN
Aktif Karbonun Gastronomi Alanında Kullanım Olanakları - KÖROĞLU ATA BARAN, AĞAN CANSU, ÖZER ÇAĞLA
Use of Edible Herbs Grown in Hakkâri - ELMAS DEMİRALP BERFİN, AĞAN CANSU
Evaluation of Apricot Kernel Milk as Vegan Milk in Different Coffee Types - AKTÜRK GÜMÜŞAY ÖZLEM, AĞAN CANSU
Dünya’dan ve Türkiye’den Örneklerle Toprak Ana Günü ve Yeryüzü Pazarları’nı Kırsal Turizm Potansiyeline Dönüştürmek - TEPE BEGÜM, AĞAN CANSU, ÖZER ÇAĞLA
Modernizm ve Postmodernizm Dönemlerinin Türk Mutfak Kültürüne Yansıması - AĞAN CANSU,İPEK HÜSEYİN TANJU,İŞBİLİR YÜCEIŞIK NEZAHAT,ÖZER ÇAĞLA
Using a New Thin Layer Chromatography (TLC) and Differentiation and Detection of Aflatoxins - Çoksöyler Fikret Nafi,Karakaş Türkan,AĞAN CANSU,Aydeniz Rukyete,ELMAS BERFİN,Çoksöyler Can,Kara Sümeyye
Sarma Yapımında Değişik YörelerimizdeKullanılan Yaprak Çeşitleri - AĞAN CANSU,aydeniz rukyete,çoksöyler fikret nafi
The use of Tırşik (Arum dioscoridis) in the Field of Gastronomy and Potential Effect of Rural Tourism - ÖZER ÇAĞLA,OTAĞ FADİME BEGÜM,AĞAN CANSU
Reversion of Product From Rural to Universal: Apricot of Malatya - ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU,OTAĞ FADİME BEGÜM
The New Thin Layer Chromatography (TLC) and Application to Separation and Determination ofAflatoxins - çoksöyler fikret nafi,karakaş türkan,aydeniz rukyete,ELMAS BERFİN,AĞAN CANSU,çoksöyler can,kara sümeyye
Tarımsal Ürün ve GıdaMaddelerinde Aflatoksin Tayininde Killerin Analitik Amaçlı Olarak Araştırılması - AĞAN CANSU,ELMAS BERFİN,aydeniz rukyete,çoksöyler fikret nafi
Gıdalarda İnce TabakaKromatografisi ile Aflatoksin Analizinde Teşhis ve Tayin Limitinin Düşürülmesi - aydeniz rukyete,AĞAN CANSU,ELMAS BERFİN,çoksöyler fikret nafi
Tarımsal Ürünlerde ve GıdaMaddelerinde Aflatoksin Tayininde İnce Tabaka Kromatografisi’xxnin Kullanımı - ELMAS BERFİN,AĞAN CANSU,aydeniz rukyete,çoksöyler fikret nafi
Comparative Analysis of Anatolian Fermented Food:Tarhana - TEPE TOLGA KAĞAN,OTAĞ FADİME BEGÜM,AĞAN CANSU,KADAKAL ÇETİN,ÖZER ÇAĞLA,BATU HEYSEM SUAT
Kitaplar
Some Innovative and Sustainable Approaches in Food Production Chain – efe academy
Some Novel Applications In The Food Industry – Serüven