Lisans eğitimini Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 2008 yılında tamamlayan Fazilet MIDIK, Yüksek Lisansını 2011 yılında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği'nde ve Doktorasını ise 2021 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında bir bilimsel araştırma projesi gerçekleştirilmiştir. Tez çalışmalarını ve uzmanlığını; Gıda Mühendisliği Anabilim dalında, Gıda mikrobiyolojisi ve Fermantasyon teknolojileri alanında gerçekleştirmiştir. Akademik çalışma konuları; yüksek lisans sırasında laktik asit bakterilerinden ekzopolisakkarit üretimi ve o...
Lisans eğitimini Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 2008 yılında tamamlayan Fazilet MIDIK, Yüksek Lisansını 2011 yılında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği'nde ve Doktorasını ise 2021 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında bir bilimsel araştırma projesi gerçekleştirilmiştir. Tez çalışmalarını ve uzmanlığını; Gıda Mühendisliği Anabilim dalında, Gıda mikrobiyolojisi ve Fermantasyon teknolojileri alanında gerçekleştirmiştir. Akademik çalışma konuları; yüksek lisans sırasında laktik asit bakterilerinden ekzopolisakkarit üretimi ve optimizasyonu, doktora sırasında ise bazı mayalardan doğal renklendirici ve pro-vitamin (A vitamini) elde edilmesi hakkındadır.
Makaleler
Influence of different culture conditions on exopolysaccharide production by indigenous lactic acid bacteria isolated from pickles.
, 2020
Bildiriler
A Comparative Study on Beta-carotene Production of Some Rhodotorula Strains - MIDIK FAZİLET,ÖZBAŞ ZEKİYE YEŞİM,BOZDEMİR MELEK TİJEN
Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Ekzopolisakaritler ve Üretimini Etkileyen Faktörler - TOKATLI MEHMET,ÖZÇELİK FİLİZ,MIDIK FAZİLET
The Importance of Traditional Food Couscous in Gastronomy and Its Industrialization (Geleneksel Gıda Kuskus’un Gastronomideki Önemi ve Endüstriye Kazandırılması) - MIDIK FAZİLET,BULDUR İREM
Türk Mutfağında Yer Alan Bazı Geleneksel Gıdaların Psikobiyotik Potansiyelleri - MIDIK FAZİLET,BULDUR İREM
Artificial Intelligence in the Field of Gastronomy - BULDUR İREM,MIDIK FAZİLET