Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik programında 2018 yılında yüksek onur derecesi kazanarak bölüm üçüncüsü olarak tamamlayan Halide yıldırım, aynı anda yüzde yüz başarı bursu kazanarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile çift ana dal programına hak kazanmıştır. Aynı üniversitede Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde yüksek lisansını yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programını yüksek onur derecesi ile 2021 yılında tamamlamıştır. Halen İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik...
Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik programında 2018 yılında yüksek onur derecesi kazanarak bölüm üçüncüsü olarak tamamlayan Halide yıldırım, aynı anda yüzde yüz başarı bursu kazanarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile çift ana dal programına hak kazanmıştır. Aynı üniversitede Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde yüksek lisansını yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programını yüksek onur derecesi ile 2021 yılında tamamlamıştır. Halen İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kadroda yer almaktadır.
Makaleler
High-beta-glucan and low-glycemic index functional bulgur produced from high-beta-glucan barley
, 2023
The relationship between Mediterranean diet adherence and mindful eating among individuals with high education level
, 2021
Bildiriler
Karakılçık ve Kavılca Unundan Fonksiyonel Erişte Yapımı - YILDIRIM HALİDE,ÖZER ÇAĞLA,Sarımeşe Ayşenur
Farklı Tekniklerle Kurutulmuş Domates Dilimlerinin Renk, Tekstür ve Antioksidan Özellikleri - YILDIRIM HALİDE,ÖZER ÇAĞLA,SÜREK ECE
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE TATLI İSİMLENDİRMELERİ - YILDIRIM TUĞRUL HALİDE,ÖZER ÇAĞLA
Evrimsel Süreç Boyunca Beslenme ve Yemek İlişkisi - YILDIRIM TUĞRUL HALİDE,ÖZER ÇAĞLA,BİLGİN OĞUZ
Melanin: A Potential Functional Ingredient for Food - YILDIRIM TUĞRUL HALİDE,SÜREK ECE
INCREASING RESISTANT STARCH CONTENT OF TRADITIONAL
TURKISH PASTA (ERISTE) BY USING HIGH AMYLOSE DURUM WHEAT - KÖKSEL HAMİT, ÖZER ÇAĞLA, ELMACIOĞLU FUNDA, YILDIRIM HALİDE, KAHRAMAN KEVSER, Sestili Francesco
Anadolu'da Kullanılan Yöresel Mutfak Gereçleri - YILDIRIM HALİDE, ÖZER ÇAĞLA