Dil ve Konuşma Terapisi Doktora | İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Doktora Programı; bireylerde görülen dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarının hem önlenmesi hem de rehabilitasyonu süreçlerinde ileri düzey bilimsel yetkinlik kazandırmayı hedefler. Programımız, klinik uygulamaları en güncel teorik altyapıyla birleştirerek alanın geleceğine yön verecek akademik liderler yetiştirmek üzere kurgulanmıştır.

Üniversitemizin modern araştırma merkezleri ve seçkin akademik kadrosu, öğrencilere küresel literatürdeki son gelişmeleri takip etme ve uygulama sahasına aktarma imkanı sunar. Bilimsel üretkenliği merkeze alan eğitim modelimizle, Dil ve Konuşma Terapisi disiplininde yenilikçi projeler üretecek araştırmacı kimlikler inşa ediyoruz.

  • Bütüncül Akademik Yaklaşım: Alanın doğası gereği ihtiyaç duyulan multidisipliner, transdisipliner ve interdisipliner çalışma modelleriyle, karmaşık vakalara çok boyutlu çözümler üretme becerisi.
  • İleri Düzey Araştırma Kültürü: Laboratuvar ortamlarında yürütülen bilimsel çalışmalar sayesinde, mevcut rehabilitasyon tekniklerini geliştirecek ve yeni fikirler ortaya koyacak entelektüel donanım.
  • Uzman Akademisyen Kimliği: Sadece klinik müdahalede değil, eğitim ve araştırma süreçlerinde de uluslararası standartlarda performans sergileyebilecek profesyonel vizyon.