İstinyeliler 'Down Sendromu Farkındalık Semineri' İle Bilinçlendi

Üniversitemizin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Down sendromuna ilişkin farkındalığı artırmak adına önemli bir seminer düzenledi.

Vadi yerleşkesindeki konferans salonunda gerçekleşen seminere tıp fakültesi, sağlık yönetimi ile dil ve konuşma terapisi öğrencileri katılım sağladı.

Türkiye Down Sendromu Derneği adına konuşan Psikolog Seniha Salihoğlu, hedeflerinin Down sendromuna ilişkin ön yargıları yıkmak, Down sendromlu bireyleri topluma kazandırmak ve aileleri de bu yönde bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Down sendromlu bireylerin iyi bir eğitimle topluma ve iş hayatına kazandırabildiğini belirten Salihoğlu, yanlış bilinenlerle ilgili de önemli bilgiler aktardı.

YÜZLERCE DOWN SENDROMLU İŞ HAYATINA ATILDI

18 yaş üstü Down sendromlu bireylerin kariyer hedefleri, yetişkin olma süreçleri ve bağımsız yaşamlarını sürdürebilmeleri için eğitimler düzenlediklerini belirten Salihoğlu, bu eğitimlerin ardından yüzlerce Down sendromlunun da aktif iş hayatına atıldığını ifade etti.