Öğretim Üyelerimiz 'TİGED Kongresi'nde Konuştu

Organ ve kan kök hücre transplantasyonunda immünolojik ve immünogenetik son gelişmelerin ele alındığı ‘9. Ulusal Transplantasyon İmmünolojisi ve Genetiği Derneği Kongresi’ geçtiğimiz hafta Antalya’da gerçekleşti.

Tıp dünyasının ilgiyle takip ettiği kongreye kıymetli öğretim üyelerimiz konuşmacı olarak katılırken Prof. Dr. Ozan Özkaya’nın "Kronik Aktif T Hücreli Rejeksiyon", Organ Nakli Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Ayhan Dinçkan’ın “Obez Hastalarda Transplantasyon", Doç. Dr. Mehmet Taşdemir’in ise "T Hücreler Dost Mu, Düşman Mı?" sunumları dikkat çekti.

PROFESÖR ÇARİN'E ÜSTÜN MESLEK HİZMET ÖDÜLÜ

Öte yandan kongrede İstinye Üniversitesi Doku Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Mahmut Çarin'e de transplantasyon immünolojisine katkılarından dolayı ‘Üstün Meslek Hizmet Ödülü’ takdim edildi.

Kongrede ayrıca transplantasyonda makine öğrenme gibi son yıllardaki güncel gelişmeler tartışıldı.