İstinye Üniversitesi, TURQUALITY ile Türkiye'nin Markalaşma Hamlesindeki Yerini Aldı

20/08/2023
Yayın
Hürses
Yayın Türü
Yazılı

İstinye Üniversitesi (İSÜ), akademik kimliğinin marka gücü ile kurumsallaşma ve büyüme hedeflerini birleştirmek amacıyla, eğitim kategorisinde TURQUALITY programına marka desteği başvurusunun kabul edildiğini duyurdu. Türkiye'nin uluslararası düzeyde tanınmış markalar yaratma hedefine destek sunan ve T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen TURQUALITY programı kapsamına dâhil edilen İSÜ, Türkiye'nin geleceğine önemli katkı sunmak amacıyla, nitelikli bireylerin yetişmesine, araştırma ve inovasyonun desteklenmesine ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine önemli katkılarda bulunma vizyonuyla akademik hamlelerine devam ediyor.

'TURQUALITY ile ortak hedef dâhilinde bütünleştik'

Dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olan TURQUALITY, Türk markalarının küresel arenada öne çıkabilmesini amaçlıyor. Bu önemli adım ile İSÜ, markalaşma sürecine güçlü bir destek sağlamak ve Türkiye'nin de marka değerini artırmak için atılım yapıyor. Bu gelişme, İSÜ'nün bir araştırma üniversitesi olarak global arenada daha görünür hâle gelmesini sağlamanın yanı sıra, aynı zamanda Türkiye'nin markalaşma yolculuğuna da değerli katkılar sunacak.

İSÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, TURQUALITY sürecinde İstinye Üniversitesi'nin marka gücü ve gelecek projeksiyonu hakkında şu ifadeleri kullandı:
"TURQUALITY, Türkiye'nin bir 'kalite markası' ve bu markanın temelinde yatan unsurlardan en önemlisi, özellikle eğitim turizmini ilgilendiren uluslararasılaşma. Bir eğitim kuruntunun eğitim turizminde başarılı olabilmesi için bilimden eğitime, AR-GE'den, sanata birçok farklı alanda öncü ve nitelikli olması, aynı zamanda da bu birikimlerini güven ve itibar parametresi paralelinde muhataplarıyla paylaşması gerekmektedir. Bu açıdan, İstinye Üniversitemiz, henüz genç bir
eğitim kurumu olmasına rağmen, kalite bağlantındaki tüııı hedefleri 'kendi hedefleri' olarak içselleştirmiş ve TURQUALITY sürecine kendi arzusuyla dâhil olmuştur. Bu süreçte iki amacımızdan ikisini de gerçekleştirmiş bulunuyoruz; bunlardan ilki, tabii olarak, 'TURQUALITY' markası ile ortak hedef dâhilinde bütünleşmekti ve İSÜ olarak bunu başardık. İkinci konu ise, sadece TURQUALITY mührünü almanın ötesine geçerek, TURQUALITY'nin kalite süreçlerini iç paydaşlarımızda beraber sürdürülebilir kılmak ve bu nitelikleri üniversitemizin standartları hâline getirebilmekti. Üniversitemiz, bu süreçle, önemli kazanımlar elde etmiş, değişim sürecini, yenilikçi ve nitelikli bir yönde ivme kazanacak şekilde ilerletmiştir."