İstinye Üniversitesi

4. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi Açıldı

İstanbul Ekslibris Derneği ve Selçuk Ecza Deposu’nun desteğiyle İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, “Eczacılık, İlaç ve İnsan Sağlığı” konulu 4’üncü Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi; İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasip Pektaş’ın katılımıyla İstinye Üniversitesi Vadi Kampüste Açıldı.

Ödül kazanan sanatçıların eserleriyle birlikte 238 sanatçının eserlerinin görülebileceği sergi 17 Aralığa kadar ziyaret edilebilecek. 24 ülkeden 393 sanatçının 746 eserle katıldığı 4’üncü Uluslararası Ekslibris Yarışması’nda birincilik ödülünü Arjantin’den Mauricio Schvarzman, ikincilik ödülünü Bulgaristan’dan Maya Tcholakova, üçüncülük ödülünü Nazan Sönmez aldı. Ermenek Belediyesi özel ödülünü Sırbistan’dan Snezana Kezele, Şükrü Ertürk özel ödülünü Vedat Çolak, Dinçer Pilgir özel ödülünü Ozan Uyanık, Ayşen Erte özel ödülünü ise Alperen Güldü almaya hak kazandı. Sergide ödül kazanan sanatçıların eserleriyle birlikte 238 sanatçının eserleri görülebilecek.

Kitap severlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları, üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskı resimler olarak adlandırılabilecek Ekslibris, kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Ekslibrisler bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Sanatı, insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirir, onun büyüleyici sıcaklığını hissettirir.