2022-2023 Yaz Okulu Programı

2022-2023 Akademik Yılı’nda Yaz Okulu dersleri 17 Temmuz – 1 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Dersler ve final sınavları yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Seçmeli dersler uzaktan eğitimle yönetilebilecektir. Yaz Okulu’nda açılan derslerin AKTS’leri yarıyıldaki değeri ile aynıdır. Yaz Okulu’nda haftalık ders saati, yarıyıldakinin iki katıdır. İletişim yazokulu@istinye.edu.tr adresi üzerinden yürütülecektir.

2022-2023 Yaz Okulu Açılması Kesinleşen Dersler

2022-2023 YAZ OKULU
LİSANS-ÖNLİSANS PROGRAMLARI
19 - 23 Haziran 2023 Ders Talep/Kayıt
3 - 13 Temmuz 2023
14 Temmuz 2023 Cuma Kesinleşen Derslerin İlanı
17 Temmuz 2023 Pazartesi Yaz Okulu Başlangıcı
17 - 21 Temmuz 2023 Açılması kesinleşen derslere ek kayıt
21 Temmuz 2023 Cuma Dersten çekilme (withdrawal) için son gün*
25 Ağustos 2023 Cuma Derslerin son günü
28 Ağustos 2023- 1 Eylül 2023 Final Sınavları
5 Eylül 2023 Salı Final Sınavı Not İlanı

*Açılmayan ders için ücret iadesi alınabilir / açık olan başka bir ders seçilebilir.
Açılan dersten çekilen öğrenci için ise ücret iadesi yapılamaz.

İSÜ Öğrencileri için Ders Kayıt İşlemleri

Öğrenciler, Öğrenci Bilgi Sistemi (ois.istinye.edu.tr) almak istediği derslere, “Ders Seçme” sekmesinden kayıt yapabilirler. Ders ücreti AKTS üzerinden hesaplanır. Öğrenciler ödenmesi gereken toplam tutarı “Finans Bilgileri” üzerinden görebileceklerdir. Ders kaydının tamamlanabilmesi için öncelikle öğretim ücretinin ödenmesi gerekmektedir (Mali koşullar aşağıdadır).

Diğer Üniversite Öğrencileri için Ders Kayıt İşlemleri

Diğer üniversitelerde kayıtlı olup Üniversitemizde Yaz Okulu’na başvuracak öğrenciler, yaz okulu başvurularını ve ödemelerini http://ois.istinye.edu.tr/basvurular/kurumdisiyazokulu adresinden online yapacaklardır.

Ön kayıt alınmamaktadır. Kayıt işlemleri, mali yükümlülüklerin tamamlanması ile gerçekleşmektedir.

Listede Olmayan bir Ders için Başvuru İşlemleri

Listede olmayan ancak gerekli asgari kayıt sayısı olan 8 öğrenciyi sağlayan gruplar, yaz okulu koordinatörlüğüne (yazokulu@istinye.edu.tr) başvurarak bir dersin açılmasını talep edebilir. Talep, ilgili bölümün değerlendirmesine sunulur.

Bir dersin ücreti AKTS üzerinden hesaplanır.

2022-2023 Yaz Okulu
AKTS Başına Ücret (TL)
Ücretli, %25,%50,%75 ÖSYM Burslu Öğrenciler %100 ÖSYM Burslu Öğrenciler Uluslararası Öğrenciler
Lisans ₺1.220 ₺610 ₺1.430
Ön Lisans ₺610 ₺310 ₺710

*KDV Dahildir.

Öğrenciler ödemelerini sanal pos ile online olarak, kredi kartıyla öğrenci muhasebesi ofislerinden ya da havale/EFT yöntemiyle aşağıdaki banka hesabına yapabilirler.

Açıklama bölümüne TC KİMLİK NUMARASI, AD SOYAD ve "YAZ OKULU ÖDEMESİ" ibarelerinin yazılması gerekmektedir

Örnek:

Açıklama: TC 123456431234, AHMET YILDIRIM, Yaz Okulu Ödemesi
Alıcı Adı: İstinye Üniversitesi
IBAN TR59 0006 7010 0000 0035 2098 42
Şube: Yapı Kredi Bankası Haliç Ticari Şubesi

Aşağıdaki bankalardan sanal pos üzerinden kart bilgileri ile 2 taksit olarak ödeme yapılabilir.
• Garanti
• Yapı Kredi
• Akbank
• Halkbank

1. Yaz Okulu 7 haftadır, 1 hafta sınav/değerlendirme olarak uygulanacaktır.
  2. Öğrencinin yaz okulunda alabileceği maksimum akts yükü 18’dir.
  3. Tüm sınıflardaki öğrencilerimiz yaz okulu derslerini alabilir.
  4. Bir dersin açılması için asgari 8 öğrencinin kayıt olması gereklidir.
  5. Yaz döneminde öğrenciler daha önce alıp kaldığı, şartlı geçtiği veya hiç almadığı dersi alabilir.
  6. Öğrenci isterse çift ana dal ve yan dal derslerini de yaz döneminde alabilir.
  7. Yaz döneminde açılan derslerin İstinye Üniversitesi’nden alınması esastır. İstisnai durumlarda öğrencinin yazılı başvurusu üzerine verilen ilgili yönetim kurulu kararına göre hareket edilir.
  8. İstinye Üniversitesinde yaz öğretiminde kesin açılacak dersler listesi 19 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecektir. Öğrencilerimiz bu tarihten sonra, bu listede olmayan yani İstinye Üniversitesi’nde açılmayan dersler için başka üniversitelere başvurabilirler. Aynı zamanda açılan derslere de yeni öğrenciler kayıt olabilirler.
  9. Öğrencilerimizin başka üniversiteden ders alma süreci şu şekilde olacaktır:
    1. Öğrenci, başka üniversiteden almak istediği dersin içeriği, AKTS ve haftalık ders programını da içeren bir dilekçe ile ilgili Bölüm/Program Başkanlığına başvurur.
    2. İncelenen başvuru sonucunda Yönetim Kurulu Kararı alınır ve öğrenciye bilgi verilir.
    3. Bu dersler daha sonra, öğrencinin dersi başarı ile tamamladığını gösteren belgeye istinaden, İstinye Üniversitesi Muafiyet (Eşdeğerlilik) ve İntibak İşlemleri Yönergesine göre değerlendirilir. Muafiyet kararları Yönetim Kurulu kararı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na bildirilir.
  1. Yaz dönemi öğretimi ile ilgili Eğitim Usul ve Esasları için buraya tıklayınız.
  2. Uzaktan eğitim ile yapılacak dersler için Blackboard kullanım kılavuzlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Blackboard Tanıma ve Kullanma: https://youtu.be/a74Iv0HvtFM
Öğrenci Ödev Modülü: https://youtu.be/zITCIxIfRto