İstinye Üniversitesi

Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Polifarma İlaç Fabrikası'nda Teknik Gezi Gerçekleştirdi

Eczacılık Fakültesi farmasötik teknoloji dersi öğrencileri, her yıl düzenledikleri ilaç fabrikası gezisini 26 Mayıs’ta Polifarma İlaç Fabrikası'nda gerçekleştirdi. 46 kişiden oluşan ekip, Tekirdağ Ergene'deki üretim tesisine ziyarette bulundu.

Öğrenciler, Ergene’de İnsan Kaynakları ekibi tarafından karşılanmalarının ardından, fabrika alanına giriş yaptılar. Polifarma Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Sayın Vildan Kumrulu'nun yaptığı konuşmayla başlayan program, Kalite Kontrol, Kalite Güvence, Ar-Ge ve Üretim Müdürlerinin öğrencilere yaptıkları sunumlar ve çalışma alanlarını tanıtımları ile sürdü. Öğrenciler gruplar hâlinde Serum ve Ampul Üretim alanlarını yetkililer rehberliğinde gezme fırsatı buldular; bu geziler sırasında, steril üretim ve biyoteknolojik ilaç üretimi hakkında bilgiler edindiler.

Teknik gezi, Teknoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Levent Alparslan'ın liderliğinde ve Dr. Öğr. Üyesi Ece Özcan Bülbül'ün değerli katkılarıyla öğretici ve keyifli bir şekilde gerçekleştirildi. Öğrenciler, Farmasötik Teknoloji sektörünü daha yakından tanımak, pratik uygulamalarla sektöre daha fazla aşina olmak ve gerçek bir üretim ortamında deneyim kazanmak amacıyla düzenlenen gezi sonunda fabrikadan ayrıldılar.